EN | NL

KRUISPUNT

Wereldmuseum Rotterdam

Bij Kruispunt krijgt de bezoeker de kans om zich onder te dompelen in de grote verscheidenheid aan culturen over de hele wereld, door de vele verschillende collecties van het Wereldmuseum Rotterdam. Wij kregen we de mogelijkheid om een ​​aantal van deze geweldige stukken een diepere laag te geven, waardoor de bezoeker de kans krijgt om de collectie van dichterbij dan ooit te beleven.

Kom op een speelse manier in aanraking met de kledingstijlen van sappeurs door zo veel mogelijk fantastisch uitziende kledingsetjes bij elkaar te verzamelen. Maar hiervoor moet je eerst de los vallende kledingstukken opvangen met je eigen lichaam. Ren van de ene naar de andere kant van het scherm en verzamel zo veel mogelijk kledingsetjes!

Of maak je eigen unieke Batik patroon volgens traditie. Op zeer realistische wijze wordt je stap voor stap door het proces geleid om zo je individuele patroon te ontwikkelen. Dit kunstwerk wordt vervolgens naast enkele meesterwerken van het Wereldmuseum opgehangen zodat iedereen ze kan bewonderen.

En voor het eerst kunnen bezoekers de tentoongestelde Asmat-schilden van superdichtbij bekijken. We brachten een dag lang door in het depot om hoge kwaliteit 3D-scans te maken. Hierdoor werd een nieuwe wereld aan details geopend, zelfs voor de curatoren! Door aanvulling van animaties, illustraties en teksten kan de bezoeker op een speelse manier nog meer diepgang krijgen over de vele verschillende symbolen die op de schilden te vinden zijn.