EN | NL

Unieke installaties

vrijdag 23 oktober 2020

Vaak maken we voor opdrachtgevers een 'groep' interactives, maar net zo vaak komt het voor dat we één unieke installatie, game, of beleving maken. Hier een paar voorbeelden die de afgelopen maanden het levenslicht zagen.

Klein Venijn?

Klein Venijn? is een installatie voor Aletta Jacobs School of Public Health. Het is de eerste van een serie exposities, die uiteindelijk samen een interactieve tentoonstelling over publieke gezondheid vormen. Met de rondreizende exposities leer je hoe virussen en bacteriën tegelijk je vriend en vijand zijn. Haal samen met je vriendin, broer, opa of buurvrouw de highscore door ziekmakers te slim af te zijn in een razend spannend spel waarbij alleen de personen achter het scherm zien waar de virussen en bacteriën rondzweven die de persoon voor het doek moet ontwijken. Deze interactieve installatie is gemaakt in samenwerking met Kloosterboer en designwolf.

Klein venijn in het Groninger Forum

ALD Mobility Design Center

Wil je aan de slag met het verduurzamen of vernieuwen van mobiliteit binnen jouw bedrijf? Kom dan naar het Mobility Design Center van ALD Automotive. Deze interactieve ruimte maakt gebruik van de nieuwste technieken om jouw vragen rondom slimme mobiliteit te beantwoorden. In een twee uur durende sessie worden jij en je collega's meegenomen op reis door de mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Hoe ziet jouw huidige mobiliteitsbeleid eruit en wat zijn de uitdagingen? Wil je duurzaamheid stimuleren, meer keuzevrijheid bieden of kosten besparen?

Mobility Design Center

Bouw je eigen canon

Deze zomer hebben we samen met Synergique de interactive Bouw je eigen canon gemaakt in de nieuwe tentoonstelling CANON ANNO 2020 in het Nederlands Openluchtmuseum. In dit spel wordt de bezoeker uitgedaagd zijn of haar eigen Nederlandse Canon te maken. Keuzes maak je door middel van kubussen. Maar let op, het aantal vensters is beperkt, dus maak goede keuzes. Welke onderwerpen sneuvelen? Welke gebeurtenissen zijn belangrijk en moeten gelegd worden? Elke kubus is voorzien van een reeks slimme stickers, waardoor jouw unieke uitkomst gelijk zichtbaar wordt. Het interactieve spel laat je de complexiteit en overwegingen zien die komen kijken bij het samenstellen van een eigen mini-canon.

Fotografie: Wim de Knegt, Synergique

Insuline

In de tijdelijke tentoonstelling Type 1 diabetes de wereld uit voor het Rijksmuseum Boerhaave staat het interactieve spel Een dag met Diabetes 1. Je krijgt als bezoeker de kans om een dag in de schoenen te stappen van iemand met Diabetes type 1. In diverse scenario's moet jij beslissen of het nodig is om insuline in te spuiten of juist niet. Afhankelijk van jouw antwoord wordt er op jouw actie gereageerd. De hoofdpersoon zal uitleggen waarom je de juiste of onjuiste keuze hebt gemaakt en wat voor gevolgen dit kan hebben op een persoon met diabetes. Voor elk scenario moet de bezoeker opnieuw beslissingen nemen. Zo help jij Diederik door de dag heen.

Insuline Game Screen Capture