EN | NL

wordt aan gewerkt

Ontdek Drenthe

Drents Museum, Assen

Met de webapp ‘Ontdek Drenthe’ ontdekken bezoekers verborgen werelden en wordt een verbinding gelegd tussen museale objecten, het landschap en de geschiedenis van Drenthe.

In het project ‘Ontdek Drenthe’ worden bijzondere verhalen en objecten van het Drents Museum voor jong en oud tot leven gebracht op speciale plekken in de provincie. Zo is het meisje van Yde niet alleen in het Drents museum te zien maar kan je afreizen naar de plek waar zij geofferd is om daar een interactief verhaal te beleven. Of leg met je camera hetzelfde landschap vast dat Van Gogh en andere grote schilders inspireerden. Met elke ervaring ontdek je weer iets nieuws over de omgeving.

Voorbeeld van een spel

Door middel van Augmented Reality (AR) kunnen we historische personen of landschapselementen terugplaatsen in de omgeving – zo zie je een tram uit het verleden weer langskomen. En met behulp van audio komt het geheel nog verder tot leven.

Er zijn ook verschillende ervaringen waarin families een andere rol aannemen. Zoals de digitale ervaring waarin je aan de slag kan met turfsteken in het Veenpark, als onderdirecteur gevangenen in de gevangenis van Veenhuizen plaatst, of als archeoloog verschillende lagen aarde bij het Hunebed verwijdert. De locatie en het landschap om je heen spelen een belangrijke rol in de ervaring, waardoor je deze met andere ogen gaat bekijken.

Usertesting op locatie

YIPP heeft de ervaringen in nauwe samenwerking met de doelgroep ontwikkeld. In een vroeg stadium van de ontwikkeling wordt met behulp van prototypes een usertest gedaan. In eerste instantie bij YIPP in Amsterdam en daarna op locatie in Drenthe.

De webapp stimuleert bezoekers om verder te ontdekken

Elke locatie is ook weer gekoppeld aan een naastgelegen museum of instelling. De webapp moedigt bezoekers aan om verdere verdieping te zoeken op locatie en bij de culturele instellingen in Drenthe. In totaal zullen er op twintig verschillende locaties ervaringen worden ontwikkeld.


Wil je meer weten over dit project of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Wouter van der Zouwe (wouter.vanderzouwe@yipp.nl).