EN | NL

MOVE

Amsterdam

Vraag

Pon is de grootste mobiliteitsgroep in Nederland met merken als Gazelle, Swapfiets, Volkswagen en Greenwheels. In hun Mobility Experience zijn uitdagende exposities te ervaren over de toekomst van mobiliteit. Pon wil gezinnen met kinderen van 6-14 jaar op een toegankelijke en interactieve manier aan het denken zetten over hun vervoer en de oplossingen die hun merken bieden onder de aandacht brengen.

Oplossing

In de verschillende interactives zijn onderdelen van de merkidentiteit van de verschillende mobiliteitsbedrijven verwerkt als gameplay elementen. Zo komen 3D-geprinte miniatuur graafmachines van Caterpillar op een sushiband voorbij en fietsen bezoekers op twee futuristische fietsen door een utopische wereld onder begeleiding van een speciaal voor Gazelle gemaakte soundtrack. Om de games zo toegankelijk mogelijk te maken zijn alle spellen multiplayer en alleen te spelen.

Wat is er geleverd?

  • 1 multiplayer game voor 4 spelers en projectie
  • 1 interactieve fiets game
  • 1 interactieve informatie tafel (1 groot scherm in een tafel)
  • 1 multiplayer touchscreen quiz met sushiband


De ervaring

Gezinnen die een dagje Amsterdam willen bezoeken, worden verleid bij Move te parkeren en ook de Mobility Experience te bezoeken. De expositie geeft gelijk een gevoel van verwondering en innovatie, omdat er altijd de nieuwste, spannende voertuigen geƫxposeerd zijn.

Mobiliteit is iets wat vraagt om beweging, dus kunnen jong en oud zelf de interactie aangaan. Een grote, ronde futuristische tafel met projectie en vier touchscreens eromheen daagt gezinnen uit om samen zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek te komen.

Verderop trekken bewegende miniatuur graafmachines de aandacht. Een quiz op het naastgelegen touchscreen vraagt welke van deze machines nodig is om een gat te graven? Bezoekers pakken de juiste machine en plaatsen op de reader naast het scherm.

Liever zelf bewegen? Dan is er de futuristische fietsgame waar alle leeftijden en groottes kunnen racen door een utopische wereld met opladende fietspaden, groene golf stoplichten en een fiets die zichzelf upgrade naar een ebike!

Meer inhoudelijke informatie vinden bezoekers gemakkelijk op de grote informatietafel. Ze leggen simpelweg een van de disks op tafel en ontdekken het verleden van de toekomst: hoe zijn deze innovatieve mobiliteitsprojecten tot stand gekomen?


Wil je meer weten over MOVE of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Wouter Verbiest (wouter.verbiest@yipp.nl).

Credits:
Fotografie door Amy Kouwenhoven
Video door YIPP