EN | NL

MUSIC!

Bonn, Germany

Vraag

Van Beethoven tot Beyoncé: muziek raakt iedereen. Museon Den haag, Landesmuseum Boon, Landesmuseum, Braunschweig en het Limburgs Museum Venlo bundelden hun krachten om hun bezoekers te kunnen onderdompelen in de wereld van muziek. Deze interactieve reizende tentoonstelling moet jong en oud enthousiasmeren, leren over muziek en de voetjes van de vloer krijgen.

Oplossing

De expositie heeft maar liefst 12 verschillende interactieve elementen, die allemaal drietalig zijn uitgevoerd. De interactives sluiten perfect aan bij het interieurontwerp en maken regelmatig gebruik van fysieke attributen of het lichaam van de bezoekers als aansturing. Zo kiezen bezoekers bij De interactieve vloerprojectie van History of music over welk onderwerp zij willen leren met hun voeten. Een gaatje in de vloer zorgt ervoor dat een sensor een signaal doorgeeft zodra bezoekers hierop staan. Deze variatie in interactie houdt de expositie dynamisch.

Wat is er geleverd?

  • 1 introfilm
  • 3 hoorspelen
  • 1 immersieve ervaring
  • 1 interactieve vloerprojectie
  • 1 tracking game
  • 1 video game
  • 1 interactieve touchscreen applicatie met muziek attributen
  • 4 drietalige touchscreen exhibits

De ervaring

Bezoekers vallen bij deze expositie van de ene muzikale interactieve ervaring in de andere. Verschillende afgebakende ruimtes van licht hout en gekleurde verlichting lokken uit om naar binnen te gaan, waar donkere interfaces met neon-accenten het DJ-gevoel compleet maken.

Hierop ontdekken de bezoekers spelenderwijs hoe muziek in films emoties stuurt. Ze zetten zelf verschillende typen muziek onder verschillende fragmenten en leren hoe de verschillende zones van het brein reageren op muziek. In een andere ruimte leert men wat een popliedje zo catchy maakt en kan iedereen er zelf één componeren - ook zonder muziekkennis.

Natuurlijk moet er op muziek ook bewogen worden! Bij de interactieve vloerprojectie kiest de speler wat deze wilt leren door op de juiste plek te staan en bij de immersieve silent disco mag er gedanst worden. Ook kunnen de bezoekers zelf hun eigen videoclip maken, waarbij accessoires en achtergrond digitaal worden toegevoegd.Wil je meer weten over MUSIC! of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Michelle van der Hoeven (michelle.vanderhoeven@yipp.nl).

Credits:
Fotografie door YIPP
Video door YIPP