EN | NL

wordt aan gewerkt

Deutsches Museum

München, Duitsland

Deutsches Museum in München is aan de grootste verbouwing in haar historie bezig. Het grootste wetenschapsmuseum ter wereld huist meer dan 30 verschillende tentoonstellingszalen in het gigantische pand in het centrum van de stad.

Werkelijk alles aan Deutsches Museum is groot. De ambitieuze modernisering is gestart in 2006 en wordt in twee delen afgerond: het eerste deel in 2021, het tweede in 2028. YIPP ontwerpt en produceert in opdracht van het museum alle multimedia voor deel 1, verdeeld over meer dan 25.000 m2 tentoonstellingsruimte. De 31 interactives zijn straks te vinden in 10 permanente zalen. De thema's lopen uiteen van landbouw, atoomfysica en gezondheid tot optica en luchtvaart. Op dit moment is de eerste beta-software (een grote multitouch applicatie waarin je landbouw wereldwijd ontdekt) in München zodat bezoekers deze kunnen testen. Gedurende heel 2021 zullen steeds meer interactives verhuizen van YIPP naar Deutsches Museum.


Wil je meer weten over Deutsches Museum of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Anna Heimbrock (anna.heimbrock@yipp.nl).

Credits: Fotografie door Architekten Schmidt-Schicketanz und Partner GmbH/3F Studio, nuur.nu, YIPP