EN | NL

Oyfo

Techniekmuseum

Vraag

OYFO is het nieuwe kunst- en techniekcentrum in Hengelo. Een onderdeel hiervan is het techniekmuseum. Hier worden kinderen en volwassenen aangezet om te ontdekken wat techniek voor hen betekent. Plezier maken en beleving staan hierbij voorop, zonder in te leveren op inhoud. Bezoekers moesten niet alleen kunnen kijken, maar ook vooral doen.

Oplossing

YiPP realiseerde 11 interactives voor het nieuwe museum. Hierbij werden nieuwe technieken ingezet zoals Leap Motion en werd de technische inhoud afgestemd met verschillende externe partners. Zo kunnen bezoekers ontdekken hoe een distributieproces werkt, hoe een exoskeleton wordt aangemeten of wat de beste plek is om welke energie op te wekken.

Wat is er geleverd?

  • 11 interactives
  • 1 Leap motion game
  • 1 motion tracking gameDe ervaring

Bij de binnenkomst in de grote fabriekshal is de bezoekers meteen duidelijk dat het bij OYFO om techniek en ontdekken gaat. Er staan overal indrukwekkende machines en kleurrijke details springen van de interactieve schermen. Waar zullen we beginnen? Bij de bodyshop, de fabriek of de planeet?

In de fabriek leren de bezoekers de verschillende stappen in een productieproces door felgekleurde abstracte vormen te sorteren, mengen, hakken en uiteindelijk te assembleren. Voor deze laatste stap worden de handen van de bezoekers getrackt met Leap Motion, zodat ze in de virtuele wereld een paar futuristische robothanden besturen om allerlei vrolijke producten in elkaar te zetten.

Verderop kunnen bezoekers winkelen voor een nieuwe lichaam. Welke huidige en toekomstige technieken voor het verbeteren en genezen van het menselijk lichaam zijn er? Eerst wordt het lichaam van spelers gescand en vervolgens krijgen ze fysieke opdrachten en ervaren hoe het zou zijn om bijvoorbeeld superzicht of een exoskelet te hebben.

In een paviljoen met veel groen doen bezoekers spelenderwijs complexe kennis op over welke soort energiebronnen er op welke plaatsen op aarde het beste gebruikt kunnen worden. Een digitaal kaartspel daagt de bezoeker uit de hele wereld aan schone energie te helpen, waarbij ze steeds complexere, wetenschappelijk en technisch accurate factoren mee moeten nemen in hun besluiten.


Wil je meer weten over Oyfo of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Wouter van der Zouwe (wouter.vanderzouwe@yipp.nl).

Credits: Fotografie door Mike Bink
Video door YIPP