EN | NL

Living looonger

NEMO Studio, Amsterdam

‘Living Looonger’ is een tentoonstelling voor (jong) volwassenen, te bezoeken in de Studio, een extra locatie van NEMO Science museum.

We worden steeds maar ouder en ouder. De afgelopen 150 jaar is de levensverwachting van de mens verdubbeld. Maar is zo oud mogelijk worden wel zo’n goed streven? Of willen we ons juist zo lang mogelijk jong blijven voelen? In Living Looonger ontdek je in vijf verschillende zones alles over de toekomst van veroudering.

In deze tentoonstelling voor (jong) volwassenen is er volop ruimte voor interactie, reflectie en uitwisseling. Want is je biologische leeftijd eigenlijk wel hetzelfde als je werkelijke leeftijd? Wanneer vind je iemand oud? En praat je weleens over de dood?

In de tentoonstelling gaan fysieke ruimte en spellen direct in elkaar over. YIPP ontwierp een aantal interactives en de bewerking van een aantal documentaires en animaties met als thema ouder worden.

Wat kun je zelf doen om zo oud mogelijk te worden.

Hoe houd je de biologische leeftijd van je patiënt zo laag mogelijk? In deze interactive die een knipoog geeft naar het bordspel van Dokter Bibber, krijgen bezoekers de keuze: vervangen of verjongen? In dit spel worden analoog en digitaal gecombineerd. Spelers kunnen organen vervangen of supplementen toedienen. Bij het vervangen van een orgaan moet je goed opletten hoe en waar je het plaatst!. Maak je de juiste keuze en hoe oud wordt je patiënt dan?

Test je biologische leeftijd

Wat is je biologische leeftijd? Neem plaats tussen de boksballen en doe een aantal verschillende tests. Hoeveel kracht heb je eigenlijk nog? Hoe goed kun je nog opstaan? En hoeveel slaap, beweeg en eet je gemiddeld? De uitkomst kan wat confronterend zijn: afhankelijk van je resultaten zie je je eigen gezicht verjongen óf verouderen.Wil je meer weten over dit project of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Wouter Verbiest (wouter.verbiest@yipp.nl).