EN | NL

Triceratops: de kudde

Naturalis

In deze laagdrempelige interactieve familietentoonstelling sta je oog in oog met vijf triceratops skeletten en kun je alles ontdekken over deze kudde.

Na de fantastische skeletten te hebben bewonderd kunnen bezoekers deze tot leven laten komen met de Tricerascope. Niet alleen krijgen de skeletten vlees op hun botten, ze wandelen zo uit beeld! YIPP ontwikkelde deze kijkers in samenwerking met Redrum die de animatie leverde. Door middel van encoders en het toepassen van een positiebepaling registreren we naar welk deel van de kudde jij kijkt.

Tricerascope

Met een heel gewone gieter kun je een fossiel tot leven wekken. Geef de fossielen water en zie de plant die eruit groeit. De toegepaste RFID techniek geeft de bezoeker een magische ervaring waarbij er invloed uitgeoefend kan worden op de hoeveelheid water dat aan het fossiel wordt gegeven. Onderzoek de botten van de triceratops onder een microscoop en tel de jaarringen of ontdek meer over het leven van de dino’s aan de hand van beschadigingen op hun botten.

Usertest Samen sta je sterk

Een spannende familie-ervaring is het spel ‘Samen sta je sterk’, kruip in de huid van de kudde en voorkom dat iemand wordt aangevallen door de T. Rex. Door middel van een tracking systeem wordt direct in de projectie duidelijk of iemand afdwaalt van de kudde!

Usertest Wild aantrekkelijk

Misschien denk je niet direct verliefd te kunnen worden op een triceratops. Maar wat als je geliefde er in één veranderd lijkt te zijn? In ‘Wild aantrekkelijk’ wordt een wel heel bijzonder filter toegepast op de spelers: ze veranderen in een triceratops!

Usertest ontwerp je eigen Triceratops

Bezoekers kunnen ook hun creativiteit kwijt. Hoe zagen de dino’s er nou eigenlijk uit? Naar de kleuren moeten we raden, maar die mogen we ook direct zelf invullen. Grijp een spuitbus en ontwerp samen jullie eigen triceratops.

De tentoonstelling Triceratops: de kudde is tot de zomer van 2025 te bezoeken in Naturalis. Daarna gaat de tentoonstelling op wereldtournee.


Wil je meer weten over dit project of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Wouter Verbiest (wouter.verbiest@yipp.nl)