EN | NL

Explore Zone

Continium

Vraag

Discovery Museum (voorheen Continium) wil iedereen betrekken in het collectief om de aarde tot een betere plek te maken. Het museum geeft op een toegankelijke en leerzame manier inzicht in hoe de wereld werkt op het gebied van wetenschap en techniek. In de Explore Zone is het doel om kinderen en volwassenen spelenderwijs hun wereldbeelden en gedachtepatronen te laten veranderen.

Oplossing

Explore Zone is opgedeeld in 6 thema’s: voeding, gezondheid, energie & IT, leven, materialen en wonen, werk & vrije tijd. In tien doe-stations ontdekken bezoekers zelf onder andere hoe lastig het is alle bewoners uit een buurt tevreden te houden of welke invloed het weer op een landschap heeft.

Wat is er geleverd?

7 op maat gemaakte interactives, waaronder: 1 interactieve zandtafel 1 verouderings app

De ervaring

Hoewel het Discovery Museum vanaf buiten grijs en abstract is, barst van binnen de kleur de bezoekers tegemoet. Het interieur met verschillende doe-stations nodigt uit om aan te raken en aan de slag te gaan en de toekomst van zichzelf en hun leefomgeving te ontdekken. Zo kunnen bezoekers in de tent van een waarzegster een inkijkje krijgen hoe ze er later uit zullen zien op basis van hun leefstijl, een eigen wijk en landschap ontwerpen.

Bij Ontwerp je Wijk proberen bezoekers de conflicterende belangen van een buurt vol bewoners tegen elkaar af te wegen: is het mogelijk iedereen tevreden te houden? Bij de interactieve zandtafel creëren spelers hun eigen landschap en laten verschillende weersinvloeden hierop los om te ontdekken wat voor invloed deze hebben.

In de stations over voeding stapelen bezoekers een duurzame hamburger bij de foodtruck en proberen bij een giga-weegschaal te raden hoeveel suiker er in alledaagse producten zit. Tot slot kan de bezoeker even microchirurg worden, door met de tools, via live camerabeeld, behendig enkele handelingen uit te voeren.


Wil je meer weten over Explore Zone of kunnen we je bij een soortgelijk project helpen? Neem dan contact op met Wouter Verbiest (wouter.verbiest@yipp.nl).